Rožinio kvarco Gua Sha akmuo

Rožinis kvarcas – tai galingas neišreikštų teigiamų jausmų, talentų ir saviraiškos akmuo. Jis pripildo gyvenimą vidine ramybe, išmintimi, sąmoningumu ir harmonija. Skatina intuiciją, meilę sau ir kitiems bei pozityvų požiūrį į gyvenimą, moko atleisti. Akmuo taip pat skatina pasitikėjimą savimi ir vidinį gijimą. Taigi, rožinio kvarco Gua Sha akmens (1 pav.) veido masažuoklis suteiks ne tik išorinį grožį, bet atliks ir svarbų vidinį darbą. Rožinės spalvos akmenys ramina ir gerina nuotaiką. Šiam silicio oksidui spalvą suteikia titano, geležies arba magnio priemaišos.

Rožinio kvarco Gua Sha akmuo. Kaunas. Savimasažas.

1 pav. Rožinio kvarco Gua Sha akmuo

Rožinio kvarco Gua Sha akmuo – tai veido savimasažo priemonė, skirta suaktyvinti limfą, paskatinti kraujotaką ir veido kontūrams formuoti. Pagamintas iš aukštos kokybės, 100% natūralaus rožinio kvarco akmens. Saugus naudoti, be jokių šalutinių efektų. Lengvas, patogaus dydžio, todėl galite turėti visur ir visada su savimi (reikėtų vengti tiesioginių saulės spindulių, nes tai gali pakeisti akmens spalvą).

Galima naudoti šaltą

FaceMyo veido procedūrų metu naudojamas atšaldytas rožinio kvarco Gua Sha akmuo. Jis per kelias sekundes sutraukia odos kraujagysles, tada jos išsiplečia, oda parausta, pasidaro šilta. Ilgiau veikiant šalčiui, reakcija pereina į trečiąją fazę: neleidžia užsistovėti veniniam kraujui, pagerina raumenų tonusą.

 

Atšaldyto rožinio kvarco nauda Jūsų veidui:

  • stiprina kapiliarų sieneles;
  • padidina antioksidacinę apsaugą;
  • pagerina limfos ir kraujo mikrocirkuliaciją, dėl to sumažėja patinimai, odos spalva tampa tolygi ir skaisti;
  • šalina iš organizmo toksinus, neleidžia kauptis skysčiams;
  • tonizuoja odą, tai veikia kaip treniruotė smulkiosioms kraujagyslėms (kapiliarams);
  • suteikia žvalumo pojūtį.

Galima naudoti šiltą

Taip pat akmenį masažui galima naudoti ir šiltą.  Šiltas akmuo (pvz.: palaikytas šiltame vandenyje) greičiau atpalaiduoja mimikos raumenis, mažina odos dirglumą, pagreitina odos regeneraciją, taip veikiamos ir pigmentinės dėmės.

Rekomendacijos naudojant akmenį savimasažui namuose:   

Svarbu suprasti ir teisingai atlikti savimasažą, taip pat svarbu reguliariai naudoti šį įrankį, tam kad turėtumėte akivaizdžius ir ilgalaikius rezultatus. Užtruksite tik 5-10 min. ryte arba vakare kasdien, o džiaugsitės savimasažo rezultatais ilgai.

  • Nuvalykite nuo veido makiažą ir visus nešvarumus.
  • Tam, kad akmuo lengvai slystų odos paviršiumi būtina naudoti veido aliejų ar aliejinio pagrindo serumą (pvz.: FaceMyo serumą su rožėmis), kuris greitai nesusigeria. Atliekant savimasažą su akmeniu neturi būti jokios trinties.
  • Prieš tepant serumą ant veido odą galite sudrėkinti hidrolatu, taip oda bus dar labiau sudrėkinta ir pamaitinta. Jei naudosite hidrolatą, palaukite kol jis įsigers į odą ir tuomet tepkite sekančią pasirinktą priemonę ir galite pradėti masažą.
  • Akmenį savimasažui galite naudoti atvėsintą arba pašildytą, pasirinktinai pagal norimą poveikį. Rekomenduojama ryte naudoti atvėsintą akmenį, vakare pašildytą.
  • Akmeniu per odą braukite naudojant vidutinį spaudimą, tose vietose, kur oda plona ir jautri, naudokite lengvą spaudimą.
  • Akmenį laikykite 10-45 laipsnių kampu. Jei dar nesijaučiate drąsiai, atliekant judesius, akmenį laikykite vos pakilusį nuo odos – 10-20 laipsnių kampu, taip apsaugosite odą nuo sudirgimų, kol įsisavinsite techniką ir atrasite sau tinkamiausią spaudimo ir kampo pasirinkimą.
  • Kiekvienas Gua Sha akmens kampas ir briauna yra skirti tam tikrai veido zonai.
    Veido savimasažas su rožinio kvarco Gua Sha akmeniu

    2 pav. Veido savimasažo kryptys

Praktika

Savimasažą rekomenduojama atlikti reguliariai 3-4 kartus per savaitę, jei norite galite atlikti ir kiekvieną dieną. Taip greičiau pasieksite ilgalaikių rezultatų. Naudojant akmenį vadovaukitės paveikslėlyje (2 pav.) nurodytomis linijomis ir  judesių kryptimis.

Akmens higiena

Atlikus savimasažą su akmeniu, būtina tinkamai pasirūpinti akmens higiena. Nuplaukite akmenį muilu ar savo veido prausikliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite. Prieš kiekvieną naudojimą rekomenduojama nuvalyti dezinfekcine priemone, taip išvengsite bakterijų, kurios gali sukelti uždegimus.